Szukaj przepisu

wtorek, 15 listopada 2016

Jajecznica z kaszą bulgur

Dzisiaj kolejna propozycja na poranną jajecznice. Polecam naprawdę pyszna :)


Składniki (na 2 osoby):
Kawałeczek kiełbasy chorizo pokrojonej w kostkę
garść pokrojonego szczypiorku
1/2 czerwonej papryki drobno pokrojonej
1/2 miseczki drobnej kaszy bulgur
sól, pieprz i curry wedle uznania
3 jajka

Wykonanie:
Chorizo podsmażamy na patelni, jak się ładnie zarumieni dodajemy paprykę i chwilkę razem smażymy. 
Naszą kaszę zalewamy zagotowaną, gorącą wodą (wody tak trochę ponad kaszę), nakrywamy talerzykiem i czekamy tak ok.15 minut, aż nam zmięknie.
Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy je, następnie szczypiorek, przyprawy i naszą kaszę. Mieszamy ze sobą razem i dodajemy do naszej chorizo na patelnie.
Smażymy, aż am się jajko zetnie, po czym nakładamy na talerz i zjadamy.

Smacznego :)



3 komentarze:

  1. Takie urozmaicenie śniadania ;) Super ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie https://www.facebook.com/ciastovelove/

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe połączenie i takie inne

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda. A to tylko dlatego, że czasem nudzi się jedzenie tego samego na okrągło :).

      Usuń

Dziękuję wam za miłe słowa, i rady. Zapraszam ponownie :)

Masz pytania "Napisz do mnie"

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *